Information till besökare och medarbetare om coronaviruset

Senast uppdaterad: 2020-03-12

Alla besökare och anställda vid Studentpalatset rekommenderas att följa Folkhälsomyndighetens och UD:s rekommendationer. Verksamheten pågår som vanligt med några undantag, samtidigt som Studentpalatset höjer beredskapen och noggrant följer den fortsatta utvecklingen av spridningen av det nya coronaviruset.

Besökare och medarbetare i Sverige uppmanas att hålla sig uppdaterade via ansvariga myndigheters webbsidor om det allmänna smittläget och utvecklingen av coronaviruset då det är dessa rekommendationer även Studentpalatset förhåller sig till. Studentpalatset förhåller sig även till lokala förskrifter fattade av Stockholms Universitet avseende sin verksamhet. Om beslut fattas om sådana kommer dessa att publiceras på denna webbsida.

Utifrån Folkhälsomyndighetens och UD:s rekommendationer har Studentpalatset gjort följande ställningstaganden:

  • Alla med symtom på luftvägsinfektion, även lindriga, uppmanas att avstå från sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Vid symtom på luftvägsinfektion ombeds du att inte besöka Studentpalatset.
  • Studentpalatset avråder alla att resa till de länder dit UD avråder resa samt till områden där Folkhälsomyndigheten bedömer att smittspridning pågår.
  • Medarbetare och besökare som varit i områden dit UD avråder resa med anledning av coronaviruset, samt där Folkhälsomyndigheten bedömer att smittspridning pågår ska arbeta hemma / avstå att besöka Studentpalatset i två veckor. Länder UD avråder resa till; Folkhälsomyndighetens beslut avseende risknivåer för covid-19.

Studentpalatset uppmanar studenter och medarbetare att genomföra allmänna förebyggande åtgärder mot luftvägsinfektioner:

  • Avstå från fysiska möten om du känner dig förkyld eller sjuk.
  • En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansikte och ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.
  • Hosta och nys i armvecket eller i pappersnäsduk så hindrar du smittspridning.
  • Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta andra.

Vid frågor?

För frågor kring ditt arbete ska du i första hand kontakta din närmaste chef. För studenter och besökare hänvisas till Stockholms Universitets frågor och svar och Studentpalatsets reception.

Aktuell information hos ansvariga myndigheter

Ansvariga myndigheter uppdaterar information om utvecklingen och rekommendationer löpande på webbsidorna nedan. Aktuell information finns även på WHO:s webbsidor, se alla länkar nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.