3
De bokningsbara läsplatserna är fördelade på 6 olika läsesalar. På våning 1 bredvid Caféet finns Recentioren med 15 platser. På våning 2 finns tre olika läsesalar: Magistern med 86 platser, Kandidaten med 65 platser och Studenten med 42 platser. På våning 3 finns Licentiaten, 42 platser och Doktorn, 49 platser. Dessutom finns det i korridorerna ca. 80 fria platser där det bara är att slå sig ner och studera.

Läsplatserna bokas via bokningsdatorerna i foajén, med hjälp av ett aktiverat kort. För att boka läsplats följer du instruktionerna på boknings­datorns pekskärm. Om du är här för första gången är det lättast att välja ”slumpmässigt val”. Datorn bokar då en ledig plats åt dig. Funktionen ”slumpmässigt val” kan med fördel användas även när det endast återstår ett få­tal platser. När du går för dagen väljer du ”avboka plats” på bokningsdatorn.

Det finns flera olika läsesalar att välja mellan, större och mindre. I en av läsesalarna, Recentioren, får inte dator medföras. I de andra läsesalarna finns det eluttag vid varje plats.

Vissa dagar då Studentpalatset är fullsatt kan Hörsalen öppnas för extra läsplatser.

Vill du ta en rast utanför huset kan du dra kortet på din väg ut och återvända inom 20 minuter utan att din plats avbokas. Antalet raster under en dag är obegränsade. Om du vill vara ute längre än 20 min så väljer du ”Lunch” på bokningsdatorn, då har du 1,5 timmes rast utanför grindarna. Lunchrast kan bara bokas en gång per dag. Du är självklart även välkommen att äta medhavd mat. Microvågsugnar att värma maten i finns i pentryt bakom receptionen på entréplanet.

OBS! Dra alltid kortet i grindarna på din väg in eller ut – det är extra viktigt om du vill behålla din plats och för att bokningssystemet ska fungera!

Klicka här för att se en karta över läsesalarna och grupprummen.